Filmer

Inlandsbanan – Inlandsbanan visade med inlånade tåg hur framtidens kollektivtrafik skulle kunna se ut. Persontrafik bidrar till regional utveckling genom bättre tillgänglighet och starkare konkurrenskraft för inlandets besöksnäring, invånare och näringsliv. En viktig del i projekt Inlandspendeln var därför att visa hur det ser ut med moderna tåg på banan.

Nordiska Ungdomsspelen – Flera hundra deltagare från flera olika länder hade under några dagar i slutet av februari 2017 roligt tillsammans och tävlade i olika vintersporter. Rörelseglädje, vintersport, god och genomtänkt mat och massor med trevliga kringaktiviteter. Det var ett lyckat premiärår. Nu ser vi fram emot 24-25 februari 2018 då Nordiska Ungdomsspelen går av stapeln igen!

Östersunds kommun – Vad kan Företagslotsen hjälpa just dig med? Alla företagare som har funderingar kan vända sig till Företagslotsen på kommunen och de kan i sin tur lotsa rätt inom kommunens ramar. SKILDRING producerade filmer för att lyfta styrkorna med Företagslotsen på Näringslivskontoret i Östersunds kommun.

Nordiska Ungdomsspelen – SKILDRING har i en hel serie filmer fått skildra Nordiska Ungdomsspelen. Här berättar samarbetspartners om varför de är med och barn som ska tävla om deras förväntningar. Arrangemanget har förutom tävlingarna massa olika aktiviteter runt omkring. Läs mer om hela evenemanget på hemsidan: Nordiska Ungdomsspelen.

Lundstams – Har du frågor om återvinning? Vänd dig till Lundstams!
Lundstams är återvinningsföretaget som verkar för ett hållbart samhälle.
Inför världscupen i skidskytte som de sponsrade behövde de en reklamfilm. SKILDRING tog i samarbete med Lundstams och VY Grafisk Design fram denna film.

NyföretagarCentrum Jämtland Härjedalen – Funderar du på att starta eget företag eller står inför en nystart så är det alltid bra att bolla med Nyföretagarcentrum så tidigt som möjligt. Ingrid Lilja är en av de rådgivare som du kan få kostnadsfri rådgivning av.

NyföretagarCentrum Jämtland Härjedalen – Lars Bygdén är ny rådgivare för Nyföretagarcentrum Jämtland Härjedalen och bor i Hede i Härjedalen. Hör av dig till honom om du funderar på att starta företag. SKILDRING åkte till Hede för att intervjua och filma i Härliga Härjedalen.

Östersunds kommun – Östersunds kommun vill få medborgarna att tycka till om planerna på en ny stadsdel på Annersia. En del i detta informationsarbete är denna film som kommunen skrev manus och tog fram allt material till. Sedan fick SKILDRING äran att sätta ihop filmen.

Vinbaren – Vinbaren är ett krogtält på Storsjöyrans stråk. Under 2016 samarbetade de även med Vezzo och serverade förutom skaldjursrätter även pizza.

ALMI – Rik Assistans är ett tillväxtföretag som deltog i ALMIs tillväxtprogram. Filmen gjordes åt Almi i samarbete med Trampolin PR.

ALMI – Teknikutbildarna är ett tillväxtföretag som deltog i ALMIs tillväxtprogram. Filmen gjordes åt Almi i samarbete med Trampolin PR.

Östersunds kommun – Medborgarförslag är viktigt för demokratin och i Östersunds kommun är det oerhört lätt att göra sin röst hörd med hjälp av e-tjänsten på kommunens hemsida. SKILDRING är upphandlad av kommunen som leverantör av film och den här filmen om medborgarförslag var den första produktionen, vad kul att då få träffa så här glada och idérika medborgare!

NyföretagarCentrum Jämtland – Årets nyföretagare 2015 har utsetts av NyföretagarCentrum Jämtland! Grattis Carola Nilsson på Hotell Hammarstrand! SKILDRING gjorde denna 15 sekunders film som marknadsförs via Mittmedia och en 30 sekunders version som Nyföretagarcentrum själva kunde sprida.

Handels – Inför Handelsanställdas förbunds kongress fick SKILDRING i uppdrag av AHA produktion att filma bilder från Östersund och en intervju med en medlemsutbildare. Sen satte AHA produktion ihop det till en snygg film om att vara stark tillsammans. Delen SKILDRING spelade in syns från 2:42 till 3:12.

Kommunal – I denna film ställdes frågor till medlemmar i Kommunal i Jämtland om hur de ser på framtiden. SKILDRING fick i uppdrag av AHA produktion att göra intervjuer och filma medlemmar för fackförbundet Kommunal och deras webb-tv. Jag filmade och intervjuade.

Axfood – Matmissionen är en film som AHA produktion producerade för Axfood. Den handlar om en ny sorts matbutik som uppkom genom ett samarbete mellan Axfood och Stadsmissionen. Jag var bland annat reporter.

Arbetsförmedlingen – För att yngre ska ha lättare att välja jobb gör Arbetsförmedlingen filmer om olika yrken. AHA produktion hade i uppdrag att göra flera av dessa där jag ibland var projektledare, reporter, fotograf och redigerare. I just denna som berättar om hur det kan vara att vara mäklare så var jag projektledare och reporter.

Kommunal – Under valåret 2014 tog AHA produktion fram filmer för Kommunal med fokus på några frågor. Denna handlade om att rösta i EU-valet för ökad jämställdhet. Jag var projektledare och reporter.

 

Fortum – Ett seminarium om fjärrvärme och hållbarhet som AHA produktion gjorde en film om för Fortum. Jag var fotograf.

Kommunalnyheterna – Kommunals webb-tv-satsning. Jag har jobbat mycket med Kommunal under tiden på AHA produktion och i flera olika roller.

I denna sändning som projektledare, programledare, reporter och redigerare.

I detta inslag som projektledare, reporter och redigerare.

Och i detta har jag filmat reportaget och är speakerröst.

Huddinge kommun – Under min tid på AHA produktion har jag även jobbat med kommuner. I denna film som gjordes till demokratidagarna i kommunen var jag fotograf och redigerare.

Österåker kommun – är en kommun som AHA produktion jobbar med och till denna film var jag reporter och redigerare.

CoopAHA produktion producerade flera filmer om ekohjältar för Coop. Till denna film var jag projektledare, reporter och redigerade delvis.

Dagens MediaAHA produktion producerade ännu en gång filmen från vimmlet när Dagens Media hade DJ-battle i Almedalen. Jag var reporter och redigerade delar av filmen.